700-014

Téli cseresznye tea

2990 Ft
29900 Ft / kg

A cseresznye pozitív hatással van az alvásra, így javítja az álmatlanságot, és segít a pihenésben, továbbá megelőzi a rákos megbetegedések kialakulását.

  • Kiszerelés: 100 g

Elfogyott

Kiszerelés

100 g

Cikkszám: 700-014 Kategória:
  • Leírás
  • Összetevők
  • Recept

A gyümölcstea elkészítése:

Tegyünk a csészénkbe 1 teáskanál teakeveréket, és öntsünk rá 2 dl tisztított, forró vizet. Hagyjuk 8-10 percig ázni, majd szűrjük le. Ne használjunk fémeszközöket! Ezek a teák ízesítés nélkül is rendkívül ízletesek a szárított gyümölcsök és a fűszerek természetes aromájának köszönhetően.

hibiszkusz, csipkebogyóhéj, alma, szőlő, bodza, narancshéj, kandírozott ananász (ananász, cukor), kandírozott papaya (papaya, cukor), mandulapehely, fahéj, feketeribizli, aroma

Sült puding, fűszeres tea mártással

Ünnepi meleg desszert, izgalmas tea mártással.
A pudingot érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy megdermedjen.

Hozzávalók a sült pudinghoz:

½ liter tej,
2 tojás,
100 g cukor,
75 g kukoricakeményítő,
1 rúd fahéj,
½ narancs reszelt héja,
½ citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez

A fűszeres teamártáshoz:

2 evőkanál „700-014 Téli cseresznye“ teafű,
1/2 liter víz,
2-3 evőkanál cukor,
2 evőkanál frissen facsart citromlé,
1 evőkanál frissen facsart narancslé,
2 csapott evőkanál étkezési kukoricakeményítő,
2 dl hideg víz (a keményítőhöz)

Felforraljuk a tejet a fahéjrúddal, valamint a reszelt narancs- és citrom héjával.
Egy tálban összekeverjük a tojást a cukorral és a kukoricakeményítővel.
Mikor a tej forr, beleszűrjük a tojásos keverékbe, folyamatos keverés mellett.
Ezután visszaöntjük abba a lábosba, amiben előzőleg a tejet főztük.
Folyamatosan kevergetjük, és kis lángon sűrűsödésig főzzük.
Egy (kb. 25 x 20 cm-es) tepsi alját befedjük háztartási fóliával, és a masszát szétterítjük benne.
Letakarjuk még egy fóliaréteggel és hagyjuk kihűlni először szobahőmérsékleten, később pedig a hűtőben.
Ha kihűlt, darabokra vágjuk, és kisütjük kevés olajban.
Míg hűl a puding, készítsük el a teamártást. A vizet felmelegítjük, egy teaszűrőbe tesszük a teafüvet, és kis lángon főzzük 8-10 percet.
Keverjük hozzá a cukrot, a citrom- és narancslét, majd vegyük ki a teafűtartót.
A keményítőt oldjuk fel a 2 dl hideg vízben, és folyamatos keverés mellett adjuk a teasziruphoz.
Kis lángon, folyamatosan keverve sűrítsük be a mártást.
Hagyjuk kihűlni, a tetejét takarjuk le egy háztartási fóliával, így nem bőrösödik a teteje.

recept-kép_sült-puding2

Értékelések

Még nincsenek értékelések.


„Téli cseresznye tea” értékelése elsőként