Cukkinis kenyeret sütöttem!
Cukkini-kenyér (élesztőmentes)
Hozzávalók:
1 cukkini (kb. 200 g)
só
vaj a formához
100 g liszt
150 g teljes kiőrlésű liszt
½ KK őrölt bors
1 csipet őrölt szerecsendió
½ KK currypor
2 KK sütőpor
1 KK szódabikarbóna
1 tojás
120 olivaolaj
250 ml író (ha nincs kéznél szerintem a kefir is jó)
1-2 EK citromlé
60 g reszelt keménysajt
1 EK apróra vágott petrezselyem
Elkészítése:
- A cukkinit reszeljük le (tökgyalun), sózzuk, és hagyjuk kb. 1 órán át levet engedni.
- A légkeverős sütőt 200 °C előmelegíteni és a formát amiben sütjük majd a kenyeret vajjal kenjük ki.
- A liszteket a csipet sóval, borssal, szerecsendióval, sütőporral és szódabikarbónával összekeverjük. A tojást az olajjal, az íróval, és a citromlével felverjük, majd az előbbi masszához hozzáadjuk.
- A cukkinit kinyomkodjuk (a leve nem kell), majd a reszelt sajttal és petrezselyemmel keverjük a kenyértésztához.
Öntsük a tésztát a vajas formába, és előmelegített sütőben süssük 45 percet.
Vegyük ki, hagyjuk kihűlni, és már fogyasztható is.