Cukkinis kenyeret sütöttem!

Cukkini-kenyér (élesztőmentes)

Hozzávalók:

1 cukkini (kb. 200 g)

vaj a formához

100 g liszt

150 g teljes kiőrlésű liszt

½ KK őrölt bors

1 csipet őrölt szerecsendió

½ KK currypor

2 KK sütőpor

1 KK szódabikarbóna

1 tojás

120 olivaolaj

250 ml író (ha nincs kéznél szerintem a kefir is jó)

1-2 EK citromlé

60 g reszelt keménysajt

1 EK apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

  1. A cukkinit reszeljük le (tökgyalun), sózzuk, és hagyjuk kb. 1 órán át levet engedni.
  2. A légkeverős sütőt 200 °C előmelegíteni és a formát amiben sütjük majd a kenyeret vajjal kenjük ki.
  3. A liszteket a csipet sóval, borssal, szerecsendióval, sütőporral és szódabikarbónával összekeverjük. A tojást az olajjal, az íróval, és a citromlével felverjük, majd az előbbi masszához hozzáadjuk.
  4. A cukkinit kinyomkodjuk (a leve nem kell), majd a reszelt sajttal és petrezselyemmel keverjük a kenyértésztához.

Öntsük a tésztát a vajas formába, és előmelegített sütőben süssük 45 percet.
Vegyük ki, hagyjuk kihűlni, és már fogyasztható is.

Megosztás: